Miten lähteä rakentamaan itselleen eväät ruokakaupassa käydessä kun kiireessä omat eväät ovat jääneet kotiin?
Mikä siinä mahtaa olla että terveellisten ja ravintorikkaiden eväiden muodostaminen ylimääräisellä kauppareissulla on niin vaikeaa... Myönnetään, syyllinen istuu myös täällä ruudun toisella puolella. On paljon helpompaa valita halvemmat einekset kuin kunnolla panostaa niihin välipaloihin/matkaeväisiin. Surullista mutta totta, einekset ovat myös niin paljon halvempia että kukkarokin tykkää enemmän kun ostaa maksalaatikkoa kuin että koostaisi vaikka salaattibaarista itselleen salaatin evääksi. Tähän vielä lisättynä kiire sekä nälkä niin sekametelisoppa on valmis!
Ruokasesongit
Sesonkiaikaan on ihana käydä kaupassa, varsinkin prismassa, kun hedelmät on sesonkien mukaan laitettu hyvin esille! Yleensä hintakin on halvempi sesonkiaikaan ja takuulla maistuvaa. Banaani on yksi yleisimmin käytetty hiilihydraatin lähde ja se onkin melkein ympäri vuoden melko halvalla hinnalla saatavana. Toki kannattaa kiinnittää huomiota banaanien kuntoon, ovat jossain vaiheessa varsin tummia, ja valita tilalle vaikka jotain muuta sesongista riippuen. Omenat ovat helppoa naposteltavaa, tosin oma vatsani on sen verran herkkä etten itse omenoita pysty syömään. Appelsiinit ovat helppoja, paksu kuori estää niiden kolhiintumisen ja sesonkiaikaan ne ovat ylitsepääsemättömän hyvänmakuisia! Kesällä kotimaiset marjat kannattaa ottaa hyötykäyttöön.
Keväällä:
-juurekset
-kaalit
-parsa
-idut ja versot
-avokadot
-appelsiinit
-kaalit
-parsa
-idut ja versot
-avokadot
-appelsiinit
Kesällä:
-nippujuurekset, kuten nauris, retiisi ja porkkana
-nippusipulit, ruohosipuli
-sokeriherneet
-avomaan salaatit ja yrtit
-Melonit
-mansikat, vadelmat, herukat, mustikat
-nippusipulit, ruohosipuli
-sokeriherneet
-avomaan salaatit ja yrtit
-Melonit
-mansikat, vadelmat, herukat, mustikat
Syksyllä:
-kukkakaali, parsakaali, kiinankaali, ruusukaali
-punajuuri, nauris ja koko juuressato
-avomaankurkku
-maissi
-omena
-marjat ja sienet
-punajuuri, nauris ja koko juuressato
-avomaankurkku
-maissi
-omena
-marjat ja sienet
Talvella:
-porkkana, lanttu, palsternakka, punajuuri, juuriselleri
-kuivattu ja pakastettu herne, pavut
-kuivattu ja pakastettu herne, pavut
-persimoni, satsuma, päärynä, granaattiomena
Toki pelkät marjat ja hedelmät eivät riitä vaan tarvitaan jotain muutakin. Mitäs sellainen muu sitten olisi?
→ Pähkinäsekoituspussit (ei suolatut!)
→ Heraproteiinijuoma
→ Marjajuomat/smoothiet
→ Proteiinipatukat
→ Riisikakut + leikkelettä + kurkkua
→ Naposteluporkkanoita
→ Kirsikkatomaatteja rasiasta
→ Raejuustoa + tonnikalaa
→ ProPud-vanukkaat (säilyvät myös huoneenlämmössä)
→ Salaattibaarista itse koostettu salaatti
→ Ruokakauppojen lihatiskeillä keittiössä tehdyt ruuat
→ Kreikkalaista jogurttia marjoilla + pähkinöillä
→ Skyr-rahka/perinteinen rahka marjoilla + pähkinöillä
Näillä eväillä pääsee jo alkuun!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti